Jak możesz mówić że to najlepsza kreacja aktorska skoro dopiero wyczekujemy tego świeżaka, by móc poddać go jakże krytycznej ocenie . I czemu wychodzisz z załozenia, że jako, że facet ci sie podoba to a) film musi być genialny b) kreacja aktorska będzie genialna. Nie chce mi się wierzyć żeby Pan Ben jakoś szczególnie 'wymiutł' w tej roli. Ale zobaczymy, kto wie, może to faktycznie bedzie objawienie.
Nie wydaje mi się, żeby ładna buźka o tym zadecydowała. Nie mówiąc o tym że nam będzie ciężko go docenić bo biedulek będzie zdubbingowany.
I jedna prośba, nie zakładaj kolejnych tematów o Narni i tym aktorze. Wystarczy to co jest do dyskusji na temat tego filmu i Bena Barnesa (a nie Berensa tak btw)
Ale jak się ma 'opinia' o kreacji po obejrzeniu trailera do - choćby wszystkich tu wymienionych? Nie wydaje mi się żeby to mogła być wiarygodna opinia...
wszędzie tego "Flasha Gordona" wciśniesz w kontekście von Sydowa?
zobaczyć go w filmach bergmana, a potem we "flashu...". czyż to nie jest niesamowite? :D
iswan napisał/a:
A co powiecie na Bardema w "W stronę morza" i "To nie jest kraj dla starych ludzi"? Za "Mar Adentro" powinien już dostać oscara.
ja powiem tak; we "w stronę morza" to sztuka. w "to nie jest kraj dla starych ludzi" to bardzo dobra kreacja, przeszywająca zimnem, ale znacznie łatwiejsza do zagrania.
_________________ płyń zawsze pod prąd, z prądem płyną tylko śmieci
w "to nie jest kraj dla starych ludzi" to bardzo dobra kreacja, przeszywająca zimnem, ale znacznie łatwiejsza do zagrania.
Łatwiejsza, ale jak zagrana. Samo pojawienie się Bardema w tym filmie wywoływało dreszcz. Ten jego łamiący się głos, obojętność w samych oczach zapadają w pamięć. Jak dla mnie mistrzowsko zagrana rola.
Ale w "W stronę morza" musiał więcej zaprezentować i zagrał lepiej niż w "No country...".
Dark Knight - Heath Ledger -Joker - Film jednego aktora. I tylko dla tej kreacji wybrałam się na Mrocznego Rycerza do kina.
Piraci z Karaibów - Johnny Depp - Jack Sparrow - Świetna postac komediowa, w dodatku wykreowana przez samego aktora.
Forrest gump - Tom Hanks - Forrest - Nic dodac nic ując. Świetna rola.
Ojej jak nie lubie takich tematow , zawsze kogos pomine i napisze nie to co chcialam J. Nicholson - Lsnienie
D.Hoffman -Tootsie R. DeNiro - Taksowkarz
E.Norton -Wiezien Nienawisci , Podziemny Krag
M.Brando - Ojciec Chrzestny , Czas Apokalipsy
Vivien Leigh -Przeminelo z Wiatrem
Wysłany: 31-07-2009, 20:01
O kocham takie tematy :) kreacje które zapamietałam :
Heath Ledger - batman- joker - FILM JEDNEGO AKTORA (zgadzam się z Serafiną) Heath pokazał klasę!
Kevin Spacey- American Beauty - przybysz - dzięki niemu zrobił się niesamowity klimat tego filmu :)
Johnny Depp -Charlie and factory chocolate - Willi Wonka - napoczątku tajemnicza i klimatyczna posatć później prześmieszna i (very) beautiful!!!
Johnny Depp -edward Scissorhands - edward - BARDZO WYRAZISTA postać :)
Jimm Carry- zbieg niefortunnych zdarzeń - Olaf - zdumiewająca postać i prześmieszna:)
Kevin Costner- Tańczący z wilkami- przepiękny i wzruszający film!!!! :)
też z serialu
Hugh Laurie- dr.House (uwielbiam to!!)
Mickey Rourke - The Wrestler, zasłużył na oscara, ale sprzed nosa zgarnął mu go przeciętny Sean Penn grając poprawną politycznie postać Harvey'a Milk'a
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum